Det borde ligga en mataffär på väg hem från gymmet.

Innan jag gick upp i morse låg jag och filosoferade om hur skönt det vore med en morgonpromenad. Att med lite bra musik i öronen få varndra ut i den friska luften och samla energi inför dagen. Denna romantiserade bild grusades i samma sekund som jag tittade ut genom fönstret. Vädret bjöd på snöblandat regn och blåst. De stackars människorna som gick förbi hade sina paraplyer uppfällda, inte ovandför sig dock utan vid sidan om sig. Istället landade jag under en filt i soffan med mina ekonomiböcker.

Eftersom jag just nu lider av nån form av ångest hade jag inte ro att spendera hela dagen i soffan. Istället för att göra som jag brukar och dämpa min kära ångest med choklad, glass, godis eller nåt annat lika klyschigt bestämde jag mig för att göra nåt produktivt, gå till gymmet helt enkelt. Då jag styrketränade igår fick det bli kondition den här gången. Problemet var bara att varje gång jag tänkte tanken verkade snöandet tillta. Slutligen hade det lugnat sig så mycket att jag vågade mig utanför dörren. Då uppstod nästa problem, jag kommer vilja ha mat när jag kommer hem och det har jag ingen. Eftersom jag var ganska säker på att jag inte skulle vara sugen på att traska förbi mitt hem i jakt på mat efter träningen fick jag snällt traska iväg åt fel håll först sedan hemförbi mig igen och lämna av det innan jag kunde ta mig till gymmet.

Med tanke på vädret och att det faktiskt är fredag trodde jag att jag skulle vara ganska ensam på gymmet. Ack så fel jag hade, det var hur mycket folk som helst. Tydligen har folk i den här stan ingenting bättre för sig än att träna en fredagskväll. Upptäckte också ett annat fenomen. När jag kom dit var 8 av 10 solarier upptagna. Tror jag på alla tidigare gånger sett ett enda upptaget solarium. Kan det bero på snön kanske?

- Lotta


Tack, men nej tack.



Det här var inte riktigt vad jag hade tänkt mig när jag filosoferade om längdskidåkning häromdagen.. Det är ju trots allt bara oktober (i flera timmar till!) och framförallt, jag har fortfarande inte kommit på nåt bra alternativ till cykel när det gäller att ta sig till och från jobb.. Min stora förhoppning var ju nån slags lokal snö- och isbrist på cykelbanan till Hälla under hela vinterhalvåret. Det gick uppenbarligen sådär.

Så fel det kan bli.

Hittade en av mina hatmaskiner i en artiket som hette "Five Machines You Already Love". Uppenbarligen har jag missat vad som är så underbart med den. Har full försåelse för att den kommer göra så jag får fantastiskt vackra ben nån gång i framtiden och det är väl lite därför jag pinar mig igenom den varje gång. Nåt säger mig att jag ändå inte kommer tycka om den här maskinen på ett bra tag framöver.


- Lotta

Några timmar senare än beräknat bara.

Det blev ingen morgonträning för oss idag. Strax efter 7 imorse kom vi på att det nog inte var en så bra idé ändå. Anna måste ju trots allt orka med jobbet efteråt. Runt lunch led jag dock stor brist på ursäkter till att slippa tentaplugga, så i brist på bättre sådana tog jag mig på helt egen hand iväg till gymmet. Så träning blev det trots allt, bara några timmar senare än planerat.

Jag måste också skryta lite. Jag har en maskin på mitt program som jag fullkomligt hatar för den är jobbig och jag är så svag i de musklerna. Den har kännts precis lika jobbig varje gång och jag överlever knappt mina repetitioner. Idag har jag höjt vikten på den, om än bara en liten höjning men ändå en höjning! Jag är grymt stolt över mig själv. Däremot saknade jag nån som skrek på mig vid axelmaskinen.  

Den här gången kom jag även ihåg att stretcha efteråt så förhoppningsvis dör jag inte imorgon.


- Lotta

Bättre lycka nästa gång.

Det gick ju uppenbarligen inte så bra med våra träningsplaner för dagen. Vi försöker därför med en ny strategi inför morgondagen. Träna innan Annas 10 timmars pass. Jag bävar redan för när klockan ringer imorgon, men det är väl bara att snällt knata upp gissar jag och pilla i sig lite lätt frukost innan det är dags att vandra iväg. Allt detta redan innan klockan 8.

- Lotta

Hej, jag heter Anna..

..Och jag är en dålig, dålig människa.
En dålig människa med trasigt knä, noll energi och panikhunger. (Nej, det blev ingen träning, och ja jag tänker använda alla ursäkter jag kan).

Det visade sig nämligen, helt otippat, att tio timmars arbete inte var den ultimata uppvärmningen för ett gympass. Framförallt inte i kombination med det faktum att ingen som helst föda intagits de senaste 8 timmarna.. Biig no no. Det blev en vinglig cykelfärd hem (nästan lika vinglig som mannen som stod på alla fyra mitt i vägen, men det är ju en helt annan historia).

Hur som helst. Det kanske helt enkelt är bättre att satsa på det där med att hänga på låset imorrn bitti, jag lär ju ändå somna tidigt ikväll...
- Anna

Vem försökte vi lura egentligen?

Hur stor är chansen att två morgnontrötta människor ska få för sig att hänga på låset till gymmet kl 8 på morgonen? Tydligen inte alls stor. Nån gång sent igår kväll/natt bestämde vi oss (inte helt otippat) för att skippa det där med morgonträning och satsa på kvällen istället. Efter 5 timmars (mestadels) intensivt tentapluggande kan jag dock känna att det vore väldigt skönt om det där gympasset redan hade varit avklarat och jag bara kunde lägga mig i soffan med gott samvete. Istället sitter jag nu här och försöker samla inspiration och motivation, dock verkar inget av det infinna sig just nu. Tur det är några timmar kvar tills det är träningsdags.

- Lotta

En liten tabell såhär mitt i natten, bara för att.

Läste en artikel om fettförbränning, och hittade en tabell på hur många kalorier som förbränns på en timme vid olika aktiviteter.. Funderar starkt på börja åka längdskidor (snö, någon?), eftersom att bara springa är djävulens påfund och jag aldrig skulle sjunka så lågt.



(Baserat på en person som väger 60kg)


Dilemma.

Förra veckan var något av en katastrof ur träningssynpunkt. Ena halvan av vår träningsduo var ju där flera gånger, men den andra (jag nämner inga namn!) var inte fullt lika duktigt.. Nu har ju dock bättring utlovats, och i ett svagt ögonblick gick jag med på att träna imorgon igen.

Då återstår bara det stora dilemmat; Ska jag träna före eller efter mitt tiotimmarspass på jobbet? Det vill säga, ska jag gå upp några timmar tidigare och hänga på låset när gymmet öppnar, eller ska jag sova lite längre, jobba mördarpasset och sen släpa mig till gymmet vid 20.30?

Eftersom jag känner mig själv  (och mitt jobb) lär jag vara rätt slut efter arbetsdagen, så det lutar åt morgon-alternativet. Även om jag är ganska säker på att jag kommer ångra mig djupt när väckarklockan väl ringer... Nån sån där morgonpigg människa man hört talas om kanske har nåt tips? Snälla?
- Anna

Soffpotatis med gott samvete?

Läste en artikel där de undersökt män som springer minst fyra timmar i veckan och de som inte gör det. Resultatet visar tydligt att de som springer har en mycket högre förbränning än de som inte gör det. Att träning ökar förbränning och liknande dygnet runt är kanske ingen nyhet. Ändå kunde jag inte låta bli att undra hur mycket behöver man träna för att nå dit? Behöver jag också konditionsträna flera timmar i veckan eller kan jag redan nu sitta hemma på soffan med gott samvete?


- Lotta


Mer städning tack.

Efter mitt lilla konditionstest igår var det alltså dags att gå på vikterna igen. Precis som Anna redan skrivit var vi grymt duktiga och börjar bli otroligt starka. Vi fick även lite små tips på vägen av "den städande instruktören" vilket gjorde oss mycket stolta eftersom vi redan gjorde som han sa. Vi är bra helt enkelt! Det är även hans fel (läs förtjänst) att jag nu sitter här i soffan och ojar mig om att mina axlar redan börjar kännas.

Saktgående pensioärer i all ära men jag är mäkta imponerad över tanten med rullator som knappt kunde gå mellan maskinerna och ändå såg ut att göra alla typer av övningar. Strongt!!

- Lotta


Basshunter och Metallica.

Då var första gymbesöket efter "svackan" avklarat, känns skönt att vara igång igen (om det räknas som det efter ett besök?).
Gick återigen dit med inställningen att inte köra sådär jättehårt, vilket gick ungefär lika bra som alla andra gånger man yttrar frasen "Jomen, idag ska jag ta det lugnt.". Det gick åt helvete, helt enkelt. Å andra sidan var vi sjukt duktiga, och höjde oss på flera maskiner (tillåmed den hatade axelmaskinen!). När vi kom därifrån var jag så slut att jag knappt ens orkade hålla cykeln upprätt, då måste man ju ha gjort något bra..
Jag kommer dock eventuellt dö totalt imorgon.

Annars var det ett äventyr i sig att gå på gymmet en måndagförmiddag. Det är tydligen då alla pensionärer huserar där, och går snäppet under promenadtakt på löpbanden. Mycket fascinerande. Dessutom har vi lärt oss att det finns en instruktör som både kan tvätta fönster och motivera en att döda axlarna i tortyrmaskinen. Inte illa.

- Anna

Friskförklarad.

Efter allt vitaminknaprande de senaste dagarna bestämde jag mig för att jag nog var tillräckligt frisk för att göra ett besök på gymmet. Eftersom jag är mer eller mindre livrädd för att träna med en förkylning i kroppen bestämde jag mig för att prova mig fram lite lugnt på konditionsmaskinerna och se hur det känndes. 45 minuter senare bestämde jag mig för att jag är helt frisk så nu har jag inget att skylla på längre. Nästa vecka ska det bli ordning på tränandet igen.

- Lotta


Som ett brev på posten.

Det har varit ganska tyst på bloggen nu ett tag och det har sina orsaker. Jag har i och för sig inte varit i stan på ett par dagar så jag har inte kunnat träna av den anledningen. Hade jag varit kvar så hade det inte hjälpt. Då jag tydligen är väldigt bra på att börja träna har jag upptäckt ett visst fenomen. Efter några veckors träning, lite lagom tills jag börjar komma in i det ordentligt, så bryter alltid en förkylning eller något liknande ut. Bara att snällt stanna hemma och hoppas att träningssuget överlever sjukdomen. Den här gången har jag försökt hindra förkylningen från att bryta ut ordentligt för det har jag verkligen inte tid med. Efter några dagars vitaminhamstrande börjar jag faktiskt friskna till ordentligt så nu är jag snart fit for fight igen.

- Lotta

Verkar jag verkligen så naiv?

På gymmet igår råkade jag höra en konversation mellan två instruktörer. De försökte laga maskinen brevid den jag använde så det var ganska uppenbart för dem att jag hörde allt de sa. Den ena instruktören förklarade stolt för den andra att han ätit tre omgångar av det där (exakt så kallade han det faktiskt) och nu hade han gått upp 6 kg på tre veckor. Eftersom killen i sig inte var särskilt stor (numera vägde han tydligen strax över 70 kg) så var det knappast fett han gått upp gissar jag, det brukar ju heller inte va särskilt vanligt att man skryter om det. Killen ifråga skojade också lite om att en annan kille trodde det var för att han slutat med spinningen, så att det var nåt fuffens på gång blev ganska uppenbart. Vårt gym en officiell policy mot doping, så för att komma till min poäng, ser jag verkligen så naiv ut? Hur trodde han att jag skulle tolka det? Förväntade han sig verkilgen att jag skulle tro att "det där" var proteinpulver eller nåt liknande. Visst jag kan inte mycket om vare sig proteinpulver eller doping men det lilla jag kan säger mig att proteinpulver gör inte den skillnaden på så kort tid, så naiv är jag helt enkelt inte. Jag struntar egentligen fullständigt i vad han stoppar i sig och inte, men jag kan tycka att det ganska klumpigt att prata om det så vi vanliga dödliga som tränar där kan höra och förstå. Alla är ju uppenbarligen inte så naiva som de ser ut.

- Lotta


Saknad.

Så var 3:e veckan på träningen inledd. Då min kära följeslagare inte kände sig helt kry idag gjorde jag ett ensamt besök på gymmet. Det var inte alls lika roligt, men jag känner mig i alla fall riktigt duktig. Sen har jag ju också tangerat förra veckans träningsinsats så jag kan inte riskera att försämra mig, utan har ju snarare alla chanser att förbättra mig. Fast jag hoppas verkligen att jag får sällskap nästa gång, det blir så mycket lättare då. Jag har en tendens till att glömma bort att det är jobbigt om nån pratar med mig. Anna jag saknar dig! Mina armar verkar förövrigt äntligen ha slutat skaka nu, det tog bara typ en timme.

Till min stora glädje var det ont om fatala klädmissar på gymmet idag. Däremot var det fullt med småpojkar (läs typ 16 -18) som skulle impa på varandra om hur starka de är och hur många rep de gör. Det kan bara va jag men 50 rep på 23 kg i en benmaskin känns inte särskilt häftigt, mest bara meningslöst slöseri med tid. Hur som helst är det alltid underhållande att tjuvlyssna på folk som ska verka coola men inte har en aning om vad de egentligen pysslar med.

- Lotta

Planer är bra saker...

...när de följs i alla fall. Att planera in ett träningspass på en söndag känns så här i efterhand inte som ett så smart drag. Helt enkelt, det lyckades inte alls. Det har varit en riktigt usel vecka träningsmässigt, ett enda pass. Det måste helt klart bli skärpning i nästa vecka!

- Lotta


Lördagsbekännelse.

Ja, då det var alltså dags för ännu en bekännelse.. Jag har inte tränat sen i tisdags. Och inte tänker jag träna idag heller.
Precis som Lotta skrev så har vi haft lite svårt med schemapusslandet. Det har till och med varit så illa att jag faktiskt övervägde att träna utan min kära vapendragare, på morgonen, innan jobbet. Som tur var sket sig den planen lite på grund av att gymmet faktiskt inte ens hade öppet så jag skulle hinna. Ibland har man flyt (eller galna arbetstider).

Hursom. Planen är väl att ta tag i våra liv igen imorgon, då vi eventuellt faktiskt är lika lediga båda två. Då också med storslagna planer på framstegsdokumentering.
Den som lever får se helt enkelt.

Vad gör du 5:e maj om 3 år?

Att träna ihop har många fördelar mest för att det finns nån som tvingar upp en från soffan och släpar iväg en till gymmet. Den här veckan har vi dock erfarit nackdelarna med att träna ihop, det kallas schemapassning. Helt galna dagar i skolan kan tydligen vara väldigt svårt att kombinera med handels arbetstider. Vi lyckades faktiskt i tisdags och nästa gång våra scheman inte krockar verkar bli... söndag. Tro oss, vi har verkligen försökt att pussla, tom övervägt att träna på morgonen innan vi ska iväg, fast inte ens då stämmer våra tider överrens. Bättre lycka nästa vecka helt enkelt.

Vi har dock inte legat helt på latsidan under de senaste dagarna. Vi har klurat ut ett sätt att kunna dokumentera våra finfina framsteg utan att behöva avslöja allt för mycket om oss själva. (Vi är ju trots allt tjejer med allt vad det innebär.) Vi återkommer till det när vi nån gång i framtiden lyckats få våra liv att passa ihop. 

- Lotta 


Vi tar ett lugnt pass va?

Hade laddat hela dan för att orka ta mig ur soffan och bort till gymmet. Det där träningssuget som jag så stolt vaknade upp med i söndags har varit som bortblåst idag. Mitt gissning är att det eventuellt har nåt att göra med det faktum att jag spenderat över 24 timmar i skolan på 2,5 dygn. Det sätter sina spår. Hade det inte varit för att vi fuskat med träningen igår hade jag nog inte tagit mig dit idag, men tydligen har jag ett samvete även när det kommer till träning.

Väl framme på gymmet kom vi båda två fram till att vi var lite sega idag och enades om att köra ett lungt träningspass. Det gick sådär... eller inte alls. Gissar att det var den beryktade tävlingsinstinkten som vaknade till liv och är det träning så är det. Fick precis som Anna för mig att öka vikterna eller antalet rep på nästan alla övningar. Så trött i kroppen jag var när jag gick därifrån har jag inte varit nån gång tidigare. Det verkar helt enkelt som det där med att ta det lugnt fungerar lika bra på gymmet som på krogen, skillnaden är väl dock att resultatet blir lite annorlunda. Får se om det funkar lika bra nästa gång också eller om det bara var en tillfällighet.

- Lotta

Jag höll mitt löfte...

..och körde ännu hårdare idag, bara för att jag inte gick dit igår. Höjde vikten på flera övningar, och resten ska fan höjas nästa gång. Är ungefär så trött att jag nätt och jämt orkar röra fingrarna fram och tillbaka på tangentbordet, men vad gör man inte för bloggen?

Även idag befann det sig en herre med intressant klädval på gymmet (vart har vi hamnat egentligen..?), dock inte lika skräckinjagande som Björnfällen eller mr Minishorts, utan detta var mer fascinerande än skrämmande... Mannen tränade iförd t-shirt, lite halvtajta knälånga jeansshorts och badtofflor. Till detta bar han även Intersport-strumpor, uppdragna halvvägs till knäna. Mycket vackert.

Nu blir det nog till att däcka i soffan, och drömma om den där chokladen Lotta envisades med att prata om.

- Anna

Precis en sådan kväll jag behövde.

Jag måste ju faktiskt erkänna sånt här, det är ju trots allt det vi har bloggen till:
Idag var första dagen sen träningsstarten som jag planerat att träna men inte gjorde det. Kvällen spenderades istället på soffan, i lugn och ro. (Dessutom lyckades jag somna mitt i CSI, vem var det som mördade ungen till slut?)

Så, där har vi det. Jag är en dålig människa, och lovar att träna väldigt mycket hårdare imorgon istället.

- Anna

Ny dag, nytt liv?

Nåt konstigt hände med min kropp över natten tror jag. Eller så tog den helt enkelt illa upp av det jag skrev igår. I morse vaknade jag med en konstig och inte helt given känsla i kroppen. När jag hade känt efter ett litet tag till insåg jag att det var ett sug efter att gå och träna. På morgonen!?! Jag är ju känd för att eventuellt vara den segaste människan i hela världen de typ tre första timmarna efter att jag öppnat ögonen. Hade till och med en chef som en gång sa till mig att det inte räcker med att bara ta sig till jobbet på morgonen, man måste faktiskt vakna också.

Dock blev det ingen morgonträning för grupparbetet i skolan kallade. Vilket jag borde sitta och skriva på just nu också, men men. Får väl se om det blir träning senare idag kanske, annars är det morgondagen som gäller. Då är träningsvärken i lår och triceps förhoppningsvis helt borta också.

- Lotta

Ännu en bekännelse.

Efter ännu en hamburgare (lyxvarianten den här gången) och nåt glas vin eller två (och nån öl. Och kanske ett par shots.) så kan jag ju inte annat än att hålla med Lotta. Jag har nog inte heller riktigt anpassat mig helt till det där nyttiga livet, än... Men, jag jobbar iallafall på det. Det finns ju bara så mycket att äta och dricka onyttigt för, födelsedagar, nervösa sammanbrott, personalfester.. You name it.
Om inte annat så kan man ju göra det med gott samvete, vi tränar ju trots allt regelbundet.

- Anna

Nyttighet och träning går hand i hand... eller?

Jag brukar tillhöra de där som menar att jag automatiskt äter bättre när jag tränar eftersom suget på onyttigheter försvinner. Den här gången tror jag inte min kropp riktigt förstått vad som händer, eller så tror den nog att den snart ska få återgå till att göra ingenting igen. Den har i alla fall inte förstått att det är dags att sluta vara sugen på onyttigheter. Sen träningen i torsdags har jag lyckats äta två stora hamburgare med tillhörande pommes. Inte nog med det utan det ska även läggas till alkoholen som slank ner både i torsdags och igår. Ikväll blir det som tur är en lugn kväll hemma i soffan med dansVM  och  fotbollskval på tv. Varför röra sig när man kan titta på andra som svettas.  Är dock sjukt sugen på chips och cola, jag som nästan aldrig dricker läsk. Jag skyller på träningen helt enkelt och känner mig just nu ganska nöjd över att ha långt till affären för så stor är inte frestelsen... ännu.

- Lotta


Skoproblem, tränings-Hitler och ännu mer familjejuveler.

Tredje träningspasset avklarat. Vart ska vi börja?
Framträdande familjejuveler verkar iallafall vara ett återkommande tema på nya gymmet, något vi inte är alltför förtjusta i. Vi kom på oss själva med att dagdrömma om någon form av regel för större/pösigare kläder (och gärna heltäckande, knälånga shorts UTAN slits.). Dagens 50-taggare (som var närmare 60?) bar nämligen just såna 80-talsshorts som Stefan Holm brukar ha, med slits långt upp till midjan. Och det är aldrig bra. Dessutom hade han ett alldeles för urringat linne på sig som avslöjade en rygg mer liknande en björnfäll. Mycket attraktivt.

Idag hade vi även med oss jobbarkompis Elin, som senare visade sig vara vår egen lilla tränings-Hitler med peppande fraser som "TÖNT! Sju till klarar du väl?!", "FUUUSK! Du fuskar ju!" och liknande. Det är smått jobbigt att vara övervakad. Framförallt när det sker just som man sitter vid den där otroligt jobbiga axel-maskinen (vilken fortfarande hatas intensivt).

För att inte bryta några trender så följer vi såklart upp träningen med diverse nyttigheter i form av hamburgare och vin. Nu blir det Bad Taste.

Ps. Skoproblemen bestod av att någon (vi nämner inga namn) hade glömt sina skor hemma. Det var allt, och det löste sig.

- Anna & Lotta

...

Patrik, du efterfrågade bilder. Här har du, bara för dig! Anna i egen hög person (eller var det Lotta?)

Aningen besviken faktiskt

Jag måste erkänna att jag är nästan lite besviken, jag har ingen träningsvärk alls. Eller om jag böjer armarna nästan omänskligt mycket bakåt så känner jag en tendens till träningsvärk i bröstmusklerna. Om det nu inte bara är min ovighet som spelar mig ett spratt. Ändå kände jag mig helt slut i kroppen efter träningen sist. Ja, ja, gissar att det bara är att ta nya tag ikväll och eventuellt lägga på lite extra vikt eller nåt så får vi se om jag fortfarande kan röra mig smärtfritt imorgon.

- Lotta


Min gamle vän, träningsvärken.

Träningsvärken har infunnit sig. Den smög fram igår eftermiddag, och idag är det ännu värre.
Fick erbjudande om att massera bort den på jobbet igår, men vi enades om att det kunde anses som aningen opassande, då träningsvärken koncentrerades runt bröstmuskelområdet samt insida av lår. Min förhoppning är dock att den ska mildras lite under dagen, när man vaknat till liv lite (mer). Det är ju trots allt ett nytt träningspass inplanerat i kväll...

- Anna

Allt är inte av godo.

Då jag inte har i närheten lika mycket att skryta med som Anna idag får jag väl istället dela med mig av min lite mindre trevliga upplevelse på gymmet idag. (Jag har trots allt varit där och köpt mig ett träningskort och tagit mig igenom ett helt träningspass, så jag är lite duktig jag med.) En vän sa en gång i tiden att gymmet är ett trevligt ställe för det finns alltid så mycket fint att titta på där. Till viss del har hon säkert rätt, men idag har jag lärt mig att allt man ser på gymmet inte är av godo. Stod och värmde upp på en trampmaskin lite halvt om halvt i min egen värld när jag kastade en blick ut över gymmet. Till min stora fasa fastnade min blick på en man i 50-årsåldern som gick mellan två maskiner. I det stora hela var det absolut inget fel på mannen han såg ut ungefär som vem som helst på gymmet klädd i en t-shirt och ett par shorts. Det fanns dock en stor skillnad... hans shorts var aningen tighta och hade hakat upp sig runt familjejuvelerna och framhävde dem. Inte bara sådär lite diskret så man kan ana dem utan alla delar var tydligt definierade.Om ni nu undrar varför jag tittade en främmande man i skrevet var det snarare så att det var så uppenbart att det inte gick att missa, tro mig jag önskade att jag hade. Glömde jag säga att shortsen var babyblå?

- Lotta


Skryt (a.k.a 'passa på så länge det går')

Tisdagen i punktform:
  • Cykla till jobb (20 min)
  • Jobba 9,5 timmar (stegräknare: 18 953 steg)
  • Cykla till gymmet (25 min)
  • Träna fullt program
  • Cykla hem (15 min)
Hur mycket pengar ska vi satsa på att mina knän dött imorrn vid 05.30 då det ska cyklas till jobbet igen? :D

- Anna

Byggarna invaderade stan.

Det här med att precis börjat träna igen känns efter den här helgen lite fånigt. Inte så att motivationen på något sätt har försvunnit utan snarare motsatsen. Däremot har jag  haft en kompis på besök i helgen och hon tränar i snitt 5 dagar i veckan och umgås med body builders till vardags. Förutom berömmet jag fick för att ha börjat träna igen skrattade hon lite gulligt åt mig när jag ojade mig om min träningsvärk, som faktiskt inte blev så farlig som jag befarade.

I helgen var det alltså body buildar SM i stan och hela stan invaderades av muskulösa människor. Efter att ha träffat ett par av dem under helgens gång har jag insett hur galet otränad jag egentligen är. Inte för att har på något sätt har några planer på att bli byggare (skulle aldrig komma på fråga), men att se lite vältränad ut skulle ju inte skada.

Man skulle kunna tänka sig att den helg med en massa träningsmänniskor skulle gå i nyttighetens tecken men precis som Annas helg har den varit fylld av fikor, godis, restaurangbesök, alkohol och annat mindre nyttigt. Det är tur vi ska skaffa träningskort imorgon, så vi kan fortsätta vårt nya liv på riktigt och träna bort alla extakilon som helgen har bidragit med.

- Lotta


Farorna med träning.

Ja, då var alltså helgen slut, och jag har redan hunnit inse nackdelen med att det börjat tränas igen. Kände mig så himla duktig där i fredags efter träningspasset att jag med gott samvete unnade mig en fika. Som följdes upp med trerätters på Jensen's. Lördagen bjöd på choklad, alkohol i måttliga (?) mängder och fyllemat ( x2, jag är en dålig människa). Sedan kom söndagen, med tacobuffé, långfika och sen en fika till. Allt med himla gott samvete, jag har ju trots allt börjat träna igen...

Nu är det alltså måndag igen, och jag har sedan träningsstarten gått upp 1,5kg. Och det är knappast muskler.

- Anna

Träningsvärken kommer krypandes...

Vaknade i morse fortfarande väldigt nöjd över gårdagens insats, att verkligen tagit tag i livet (igen) och överlevt instruktionen och vårt träingspass. Konstaterade till och med att motivationen fortfarande är på topp och att den här gånen är det på riktigt. Var dock lite förvånad över hur lätt det var att ta sig ur sängen. Ja, jag vet, träningsverken kommer inte på en gång men med tanke på att jag inte tränat på ett bra tag var jag lite rädd för att jag var tillbaka på noll och att jag därför skulle dö idag. Så var tydligen inte fallet. Nu däremot är läget annorlunda... Träningsvärken har gett sig till känna och jag bävar för morgondagen då uppstigningen ur sängen lär bli mycket mer smärtsam. Samtidigt måste jag erkänna att det faktiskt känns ganska bra att ha träningsvärk och att det känns som om vi gjorde nåt bra igår.

- Lotta


Provträningen enligt Anna.

Eftersom vi inte riktigt lagt upp nån plan för det här med bloggandet, och jag inte kan sova, så smygbloggar jag lite om gårdagen.

Igår tog vi alltså tag i våra liv (igen) och provtränade med instruktör. Vi var, inte helt otippat, fantastiskt duktiga och konstaterade glatt att vi inte tappat all muskelmassa sen sist utan faktiskt kunde köra på ganska bra. Vad som imponerade mig mest var nog dock att jag fortfarande känner mig svårt motiverad för det här med träning, vilket jag nog aldrig riktigt känt förrän vårens omgång.
Den här gången valde vi även ett aningen mer etablerat gym, så vi kanske slipper lappar om konkurs på dörren nästa gång vi kommer dit. Det kan eventuellt underlätta vår väg mot den ultimata snyggheten (vi beräknar vara där om en månad eller två).

Idag anar jag en viss träningsvärk i axelområdet, vilket med andra ord betyder att jag inte kommer kunna lyfta en penna utan att dö imorrn. Nu är det dags för (nyttig) frukost. Toodles!
- Anna

Här är vi!

Anna och Lotta, två helt ovanliga människor. Kanske inte helt normala, men det väger vi upp med att vara sjukt roliga (tycker vi iallafall). Nu ska vi ta tag i våra liv och bli snygga och vältränade, alltså har vi återigen börjat träna. Och eftersom vi är helt övertygade om att hela världen kommer läsa vår fina blogg, så känner vi verkligen pressen på att sköta oss och träna regelbundet (den här gången).
Nu jävlar!

RSS 2.0